LPG OTOGAZ BRC SIRALI SİSTEM  2A Mühendislik A.Ş

Geri git   LPG OTOGAZ BRC SIRALI SİSTEM 2A Mühendislik A.Ş > YARDIM > GAZDAN BENZİNE -BENZİNDEN GAZA GEÇME
Ana Sayfa Forum Kayıt ol Yardım Üye Listesi Ajanda Arama Bugünki Mesajlar Forumları Okundu Kabul Et

Merhaba Ziyaretci:
ForumumuzaÜYE olarak sizde mesaj yazabilirsiniz..

Seçenekler Stil
Alt 06.02.2010, 15:33   #11
2A TEKNİK
Yönetici

2A TEKNİK - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

2A TEKNİK Işığın görkemli bir yol göstericisi 2A TEKNİK Işığın görkemli bir yol göstericisi 2A TEKNİK Işığın görkemli bir yol göstericisi 2A TEKNİK Işığın görkemli bir yol göstericisi 2A TEKNİK Işığın görkemli bir yol göstericisi 2A TEKNİK Işığın görkemli bir yol göstericisi
Standart Cevap: Benzin tüketimi

Günlük 1-3 km arası kullanıyorsanız diğer şartların zaten bir önemi kalmıyor lpg kullanmak size fazla bir getiri sağlamaz.İyi çalışmalar

BRC
KAYBETMEK YOK..
2A TEKNİK isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 06.02.2010, 20:51   #12
kenan11
Junior Member

kenan11 Seçkin bir yolda.

Alıntı:
2A TEKNİK´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Günlük 1-3 km arası kullanıyorsanız diğer şartların zaten bir önemi kalmıyor lpg kullanmak size fazla bir getiri sağlamaz.İyi çalışmalar
Günlük 40-70 km arası şehir içi km. yaparım. Genellikle 1-3 km. arası kısa yollar yaparak günlük 40 - 70 km gibi yol yaparım demek istemiştim.
kenan11 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 07.02.2010, 04:14   #13
2A TEKNİK
Yönetici

2A TEKNİK - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

2A TEKNİK Işığın görkemli bir yol göstericisi 2A TEKNİK Işığın görkemli bir yol göstericisi 2A TEKNİK Işığın görkemli bir yol göstericisi 2A TEKNİK Işığın görkemli bir yol göstericisi 2A TEKNİK Işığın görkemli bir yol göstericisi 2A TEKNİK Işığın görkemli bir yol göstericisi

Benzin tüketimi özellikle sabah ve havaların soğuk olduğu günlerde ilk geçişde fazla olur gün içinde diğer çalıştırmalarda özellikle motor tam soğumamış ise 10-15 sn sonra lpg'ye geçecektir.Yazdığınız yeni şartlara göre lpg'ye geçebilirsiniz.

BRC
KAYBETMEK YOK..
2A TEKNİK isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 09.02.2010, 03:06   #14
alpenschtein
Junior Member

alpenschtein Seçkin bir yolda.

Tekrar merhaba aracım şehir dışında 90-110 km ortalama hızla 7 lt civarı yakıyordu benzinde tam olarak %15-20 lpg tüketimi daha fazla gerçekleşiyor.

Son olarak Ankara-ürgüp -Ankara yaptım ve hızıma çok dikkat ettim aracım 0,15 kr yaktı km de .lpg fiyatı 1,81 idi aksarayda.

Şu anda çok memnunum şehir içinde km de yaklaşık olarak 0,1 -0,12 tl fark ediyor.Ancak dediğim gibi sabahları işe giderken ve dönerken benzinde gidiyorum,ısınmadığı için geçmiyor gaza.
alpenschtein isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 09.02.2010, 15:46   #15
kenan11
Junior Member

Alıntı:
alpenschtein´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Tekrar merhaba aracım şehir dışında 90-110 km ortalama hızla 7 lt civarı yakıyordu benzinde tam olarak %15-20 lpg tüketimi daha fazla gerçekleşiyor.

Son olarak Ankara-ürgüp -Ankara yaptım ve hızıma çok dikkat ettim aracım 0,15 kr yaktı km de .lpg fiyatı 1,81 idi aksarayda.

Şu anda çok memnunum şehir içinde km de yaklaşık olarak 0,1 -0,12 tl fark ediyor.Ancak dediğim gibi sabahları işe giderken ve dönerken benzinde gidiyorum,ısınmadığı için geçmiyor gaza.
Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim. Sizden ricam kaç TL LPG ile kaç km. yol yapıyorsunuz yazabilirmisiniz. (şehir içi ve dışı ayrı ayrı). Birde kaç depo LPG bittiğinde kaç depo ya da lt benzin tüketiminiz oluyor. Yani araba ısınana kadar tükettiğiniz benzini diyorum.
Alt 18.02.2010, 01:45   #16
edoruk
Junior Member

edoruk Seçkin bir yolda.

bu birçok faktöre göre değişir. yetkili yukarıda demiş zaten, hep kısa mesafelerde kullanıyorsanız taktırmayın bi getiri sağlayamazsınız diye.

ayrıca lpg tüketim değeri kullanıma da çok bağlıdır. sizin aracınız yeni olduğu için normalden biraz daha fazla benzin tüketir. bende rodajını tamamladıktan sonra, lpg nin size getireceği ekonominin , taktırdığınızda götüreceklerini ne kadar sürede karşıladığını hesap edin.

gerisi size kalmış.

Alıntı:
kenan11´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim. Sizden ricam kaç TL LPG ile kaç km. yol yapıyorsunuz yazabilirmisiniz. (şehir içi ve dışı ayrı ayrı). Birde kaç depo LPG bittiğinde kaç depo ya da lt benzin tüketiminiz oluyor. Yani araba ısınana kadar tükettiğiniz benzini diyorum.

2000 focus 1.6 ghia + BRC
edoruk isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 18.02.2010, 13:47   #17
kenan11
Junior Member

Alıntı:
edoruk´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
bu birçok faktöre göre değişir. yetkili yukarıda demiş zaten, hep kısa mesafelerde kullanıyorsanız taktırmayın bi getiri sağlayamazsınız diye.

ayrıca lpg tüketim değeri kullanıma da çok bağlıdır. sizin aracınız yeni olduğu için normalden biraz daha fazla benzin tüketir. bende rodajını tamamladıktan sonra, lpg nin size getireceği ekonominin , taktırdığınızda götüreceklerini ne kadar sürede karşıladığını hesap edin.

gerisi size kalmış.
Cevabınız için teşekkür ederim. Bende şimdilik araştırma aşamasındayım. 10000 km yi geçmeyi düşünüyorum. Ondan sonra sizin de dediğiniz gibi LPG ve Benzin seçimi yapacağım
Alt 28.02.2010, 03:17   #18
behzat
Junior Member

behzat Seçkin bir yolda.

uzun yolda hiç kullanmayacakmısınız illaki kullanacaksınız bence taktırın
behzat isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 28.02.2010, 15:26   #19
kenan11
Junior Member

Alıntı:
behzat´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
uzun yolda hiç kullanmayacakmısınız illaki kullanacaksınız bence taktırın
cevabınız için teşekkür ederim. Bir sene kadar bekleyip öyle taktırmayı düşünüyorum. Niğde de ikamet ediyorum. Hangi yetkili serviste taktıracağımı bilemiyorum. Bakalım nasıl olacak.

Seçenekler
Stil