+ Konu Cevaplama Paneli
Toplam 2 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 2 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: Tüketim fazlalığı

  1. #1

    Tüketim fazlalığı

    Brc yetkililerin den yardım bekliyorum !

    öncelikle aracım 2013 model hyundai i 20 85 bg 1248 cc .
    Aynı özelliklerde olan araçlar 28 litre lpg ile 410 km yol gidiyor.

    28*2,80= 78,4 tl / 410 = 0,19 krş

    bir diğer araç ise 54 lt lpg ile 840 km yol yapıyor.

    54*2,80 = 151 tl / 840 = 0,18 krş


    benim aracım neden 43 litre lpg ile 510 km yol gidiyor ?

    43*2,80 = 120 tl / 510 = 0,236 krş yakıyor.....



    brc yetkilileri acaba yazılım konusun da bana yardımcı olurlar mı ?



  2. #2

    Cevap: Tüketim fazlalığı

    Öncelikle LPG tüketiminizi şu şekilde test etmenizi rica ediyoruz. Litre olarak ayni şartlarda benzinden %20 civarı daha fazla LPG tüketimi olur. ( Tasarruf LPG litre maliyetinin daha düşük olmasından kaynaklanır) Yani 100 km de araç 10 lt benzin tüketiyor ise ayni şartlar da 12 lt civarı LPG tüketir. Öncelikle tüketiminizi bahsettiğimiz şekilde ve tankı tam doldurup 200-250 km kullanarak tekrar ayni şekilde dolum yaparak test ediniz.

+ Konu Cevaplama Paneli

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok